Rak keramika
ENMON RAK keramika

Enmon, jedan od vodećih distributera keramike i sanitarija na našim prostorima, proširio je svoju ponudu plasmanom novog brenda – RAK Keramike, jednog od glavnih rivala italijanskim i španskim proizvođačima u pogledu kvaliteta i estetskih standarda u svim tržišnim segmentima. RAK Keramika je trenutno najveći proizvođač keramičkih i porcelanskih pločica na svetu, s godišnjom proizvodnjom od 117 000 000m² i obrtom od oko 1 milijarde dolara godišnje prodaje na globalnom nivou.

Rak Ceramics 2

Rak Ceramics 3

Kompanija Ras al-Khaimah je osnovana 1991. od strane HH Sheikh Saud bin Saqr Al Qasimi, vladara Ras al-Khaimah i dr. Khater Massaad, glavnog izvršnog direktora koji je razvijao kompaniju prema globalnoj konkurenciji prateci tehnološki napredak, uz visoko kvalitetnu proizvodnju. Specijalizovana za kvalitetne keramicke zidne i podne plocice Gres Porcellanato, kao i Sanitarnu keramiku, RAK Keramika poseduje više od 8.000 proizvodnih modela, s dizajnom koji se razvija iz nedelje u nedelju. Plocice se proizvode u razlicitim velicinama, od 10x10cm do 125x185cm, cime daju najširi raspon ponude u svetu keramike. Globalna proizvodnja plocica prelazi 360.000m² i 12.000 komada sanitarne keramike na dnevnom nivou, a proizvodni pogoni se nalaze u UAE, Kini, Sudanu, Bangladešu, Indiji i Iranu. RAK Keramika poseduje ISO 9001: 2008 i ISO 14001: 2004 sertikate. U 2007. godini dobijena je ocena AA, kada je i svrstana meu prve cetiri marke u UAE od strane UK-based Brand Finance Bliskog istoka. RAK Keramika je takoe prepoznata kao Kompanija godine 2004. od strane Arabian Business Awards. Izglasana je od strane MRM Business Award za najboljeg Proizvoaca, a ovo je najprestižnija nagrada za proizvodnju koju dodeljuju UAE-i, od strane Dubai Komore za Industriju. RAK Keramika je nagraena Superbrands statusom u 2009., 2010. i 2011. godini. RAK Keramika je takoe osvojila Asia’s Best Brand kao i Asia’s Best Employer Brand na CMO Asia Awards, u organizaciji US-based CMO Council-a koji prepoznaje izvrsnost u brandingu i marketingu.

Rak Ceramics 6

PROIZVODI: Specijalizovani za visoko kvalitetne keramičke zidne i podne pločice, za Gres Porcellanato kao i sanitarije, RAK Keramika je jedan od glavnih rivala italijanskim i španskim proizvođačima u pogledu kvaliteta i estetskih standarda u svim tržišnim segmentima. RAK Keramika sadrži više od 8.000 proizvodnih modela. Keramičke plocčice se mogu naći u dimenzijama od 10x10cm do 125x185cm, čime daju širok raspon ponude u keramičkom svetu. Takođe, 125x185x2cm Gres Porcellanato ploča je najveća takve vrste u svetu.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA: RAK Keramika je uvela nove tehnologije kao što su Roto Printing, Double Charge, Granitech, Technoslate i Twin Press, i nastavlja da uvodi inovativne tehnologije i tehnike u svoj sve veći portfolio proizvoda, čime pomaže održavanje ubrzanog rasta proizvodnje. Usvojila je najnoviju digital print tehnologiju koja omogućava proizvodnju pločica sa specifičnim dizajnom kod završnih detalja. Bila je jedna od pionira industrije u integrisanju PH 7200 Press-e, u proizvodne linije za izradu ploča i pločica velikog formata koja se primenjuje kod više aplikacija kao što su završni kuhinjski i kupatilski elementi, stepenice, fasade, i sve temeljeno na tehnologiji prirodnog kamena. RAK Keramika je prva kompanija koja je izbacila na tržište Luminous, Golden i Silver Glazed pločice u svetu. Osim toga, postala je prva kompanija u svetu u snabdevanju specijalnim RAK Antimicrobial pločicama za bolnice, kao i za industrije koje imaju ovakav vid zahteva. Kompanije je takođe pokrenula i “Elegance Ceramics” i “RAK SLIM.” Elegance Keramika je visoko-modni brand za potrebe visokih i modernih zahteva i vrednosti tržišta. RAK Keramika je u skladu sa tim otvorila ekskluzivni Elegance Ceramics Boutiques u Dubai-u, Abu Dhabi-u i Ras al-Khaimah-u, čime je kompletirala ponudu u salonima RAK Keramike. Na ovaj način je pružen opsežan niz idejnih rešenja kreiran od strane vodećih talijanskih dizajnera. RAK Slim je novi brend 4,5 milimetarskih pločica koji postavlja nove standarde u industriji debljine, snage, troškova i jednostavnost korišćenja. Nova linija proizvoda ima minimalnu otpornost na čvrstoću od 700N i minimalni modul loma od 40N/m², koje su bez presedana za tanke pločice na tržištu. Nadalje, RAK SLIM smanjuje gotovo polovinu težine konvencionalnih pločica, što rezultira značajnim smanjenjem tereta na izgradnji objekata, a smanjuje i strukturu troškova. Kao deo društvene odgovornosti, RAK keramika je stalno u potrazi za novim eko-friendly proizvodima. Kreće se ka eko-friendly projektima kako bi doprinela društvu i društvenoj odgovornosti.

Rak Ceramics 77

 

Komentari

Komentari

Slične objave

0 193

0 221