Gstudio

NOVI BROJCompany News - PROSTORIA

Company News - PROSTORIA

Sredinom oktobra smo zajedno sa velikim brojem arhitekata iz Srbije bili gosti Prostorie iz Zagreba. Imali smo priliku da posetimo izuzetan izložbeni salon pri fabrici,  ali i da obiđemo sve pogone njihove proizvodnje smeštene na domak Zagreba u Zagorju.
Salon nameštaja je smešten u modernoj upravnoj zgradi. Velike betonske i staklene površine čine odličan kontrast toplim ambijentima kreiranim luksuznim modelima iz širokog asortimana proizvoda. Utisak kojim odiše ceo izložbeni prostor je suptilna prefinjenost  sa snažnim akcentima  postignutim karakterističnim modelima već prepoznatljivog Prostoriinog stila.
Priča o organizaciji i funkcionisanju Prostoriine proizvodnje je nešto posebno. Počevši od sektora za drvo – skladištenje, sušenje, gruba i fina obrada drveta nakon čega nastaju vrlo fini ergonomski obilici; preko dela gde se ukraja hladna pena – materijal koji nameštaju daje udobnost ali i potrebnu trajnost u zahtevanom obliku, pa do sektora tekstila gde se odabrana tkanina kroji, šije i postavlja na komade nameštaja – sve je maksimalno automatizovano, u rukama mašina najnovije tehnologije, a tek u završnim detaljima finalno obrađeno ručnim radom.
 
 

Top