Gstudio

NOVI BROJCompany News – OVOCONCEPT

Company News – OVOCONCEPT

Sistemi KLIZNIH SOBNIH VRATA - ECLISSE
ISTA PROSTORIJA, VIŠE PROSTORA
 
Sobna vrata često doživljavamo kao nebitan deo enterijera, i ne posvećujemo im dovoljnu pažnju već ih biramo po navici. Nismo ni svesni koliko uticaja imaju na organizaciju enterijera, koliko nam prostora oduzimaju i koliko mogu da ograniče mogućnosti postavljanja nameštaja. Do skoro nije ni bilo puno opcija koje bi ponudile rešenje za ove probleme, ali danas više nije tako. OVOCONCEPT Vam predstavlja sisteme kliznih sobnih vrata renomiranog italijanskog proizvođača ECLISSE, kompanije koja je kroz 25 godina postojanja kvalitetom i konstantnim inovacijama postala lider u ovoj oblasti. Ovi sistemi omogućavaju da vrata uklizaju unutar zida, čime se štedi prostor i dobija potpuna sloboda u dizajnu enterijera. Procena je da se zamenom svih tradicionalnih vrata kliznim može ponovo upotrebiti i do 8% prostora koji je do tada bio neupotrebljiv, što znači da bi u stanu od 100 kvadrata čak 8 kvadrata bilo “vraćeno” korisniku. A obzirom na cene kvadrata, možemo reći da uz klizna vrata dobijate više za Vaš novac.
 
Osnova Eclisse sistema je kaseta (okvir) koji formira zid u koji vrata uklizavaju. Kaseta je napravljena od visokokvalitetnih materijala koji garantuju dugovečnost prizvoda, što potvrđuje i garancija proizvođača- 12 godina na fiksne delove. Sistem funkcioniše vrlo jednostavno. Vrata se preko okova “kače” za vođicu po kojoj klizaju točkići, što omogućava da pod ostane netaknut (nikakva vođica nije neophodna na podu). Posebna prednost Eclisse sistema je mogućnost skidanja vođice bez oštećenja zida. Ovo patentirano rešenje je izuzetno značajno pre svega jer korisniku daje mir jer u svakom trenutku zna da se bilo kakva intervencija na vratima može uraditi bez dodatnih građevinskih radova. Takođe, na taj načim moguće je ugraditi naknadno aksesoare koji možda u prvom momentu nisu delovali neophodno: usporivače, sinhronizaciju za dvokrilna vrata, automatsko zatvaranje vrata itd. Kasete se izrađuju u dve opcije- za gipskartonske, kao i za betonske zidove, i predvođene su za razne debljine zidova. Generalno se kasete za gipskarton preporučuju za renoviranja, a one za beton se više biraju kod novogradnje. Veliki izbor standardnih ugradnih mera (60-130cm širine po jednom krilu i 200/210cm visine), kao i još veći opseg nestandardnih (do 270cm visine za sve širine) garant su da Eclisse sistemi kliznih vrata mogu rešiti sve izazove koji jedan prostor može da nametne. 
 
Bez obzira što je funkcionalnost kliznih vrata na prvom mestu, bitno je napomenuti da ni estetski momenat nije zaboravljen. Eclisse u ponudi ima najrazličitije modele koji će zadovoljiti svaku potrebu i zahtev. Najpopularniji je model UNICO, kaseta za klasična jednokrilna vrata, sa klasičnim štokom i pervajz lajsnama. Isti izgled ima i model ESTENSIONE (za dvokrilna vrata), a nove mogućnosti nude i TELESCOPICA (moderna zamena za harmonika vrata), CIRKULAR (za zakrivljena vrata), UNILATERALE (jedna kaseta za dvoja vrata koja zatvaraju dve prostorije)… Kod arhitekata je posebno popularna SYNTESIS kolekcija, koja obuhvata sve modele bez pervajza i štokova. Ova linija je idealan spoj fukcionalnosti i dizajna, tehnologije i estetike, i nudi kako klizna tako i vrata na šarke (poznata kao tapet vrata), kao i podne lajsne u ravni sa zidom. Osnovna ideja iza ove kolekcije je da se vrata stope sa zidom, i da budu skoro nevidljiva, zbog čega se na plot vrata mogu nanostiti sve vrste zidnih obloga zahvaljujući posebnom prajmeru.
 
Pored odabira modela koja će se najbolje uklopiti u dati prostor, i samo krilo vrata može biti poseban detalj koji će enterijeru dati završni pečat. Sve Eclisse kasete su predviđene kako za drvena, tako i za kompletno staklena vrata, kao i za kombinaciju drveta i stakla. Staklena vrata enterijer čine izuzetno svetlim i fluidnim, pregrađuju prostor ali ga ne zatvaraju. A za klijente sa istančanim ukusom u ponudi su i ručno oslikana staklena vrata, koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
 
U našem salonu smo izložili različite modele kliznih vrata, kako biste najlakše stekli utisak šta bi se u Vaš prostor najbolje uklopilo. Posetite nas da zajedno pronađemo idealno rešenje za Vas!
 
  
 

Top