Gstudio

NOVI BROJCompany News - Delta Holding

Company  News  -  Delta Holding

Hotel InterContinental -  Ljubljana
 
Kompanija Delta Holding svečano je u slovenačkoj prestonici otvorila hotel InterContinental Ljubljana. Smešten u srcu grada, u neposrednoj blizini poslovnog centra i parka Tivoli, Hotel InterContinental u Ljubljani primio je prve goste u svom luksuznom i modernom ambijentu. Ovo je prvi hotel u Ljubljani sa pet zvezdica i namenjen je prevashodno poslovnim ljudima.
 
Na svakom koraku u ovom  zdanju oseća se moderna elegancija, od prizemlja u kojem je cafe Bloom lounge, preko prostora sa konferencijskim dvoranama, luksuznim sobama raspoređenim na 16 spratova, SPA centrom, pa sve do restorana koji se nalazi na vrhu hotela i koji pruža gostima jedinstven pogled sa terase na sve četiri strane grada. Hotel ima 165 luksuznih, prostranih i toplo sređenih soba, od čega su 14 apartmani. Predsednički apartman nalazi se na 19. spratu, ima panoramski pogled i predstavlja najluksuzniji smeštaj u Ljubljani. 
Svaki predmet i svaka tkanina u ovom hotelu pažljivo su odabrani i osmišljeni, kako bi ispričali svoju priču. U svim prostorijama prepliću se detalji Ljubljane: bogati tepisi predstavljaju apstraktne linije reke Ljubljanice, a umetnička dela u svim sobama štampana su na staklenim ogledalima i prikazuju grafike gradskih znamenitosti. "Zaštitni znak" ovog hotela je kranjska pčela, čiji se motivi susreću počev od ključ-kartice, pa do hotelskih vrata.
 
U hotelu se nalazi pet višenamenskih prostora, od kojih najveća sala Emona može da primi do 300 ljudi. Na 19. spratu hotela smeštene su još dve dvorane, iz kojih se pruža pogled na Alpe i Ljubljanski zamak. Na istom spratu nalazi se i Club InterContinental, koji gostima nudi koncept "hotel u hotelu".
 
A na spratu niže, 18. po redu, prostire se Wellness centar Saruna, koji pored fantastičnog pogleda na Tivoli park i Alpe, nudi kontraprotočni bazen, tri vrste saune, masažne sobe za parove, sobe za kozmetičke tretmane, kutak za opuštanje, smuti bar i fitnes centar u kom su gostima na raspolaganju i usluge ličnog trenera.
Posebnu atrakciju hotela predstavlja restoran&Bar B (izgovora se bi i označava englesku reč za pčelu) smešten na vrhu hotela, na 20. spratu koji nudi prvoklasno gurmansko iskustvo. Kreativni koncept restorana postavio je italijanski šef Alfredo Ruso, nosilac Mišelinove zvezdice. Meni koji je osmislio prati najlepša jela internacionalne kuhinje, obogaćen je mediteranskim temperamentom, ali i kulturom i ponudom lokalnog okruženja. 
Kompanija Delta Holding investirala je u izgradnju hotela oko 50 miliona evra i jedna je od retkih srpskih investicija na tržištu Evropske unije. otel je u vlasništvu Delta Holdinga ali će poslovati pod standardima, pravilima i kriterijumima IHG grupe. Prve goste hotel je primio krajem avgusta i već u prvim nedeljama zabeležio prosečno zauzeće veće od 50%.
Svečanosti su prisustvovali visoki državni zvaničnici Slovenije i zemalja regiona, čelnici grada Ljubljane, najviši predstavnici InterContinental Hotel Grupe, ambasada, privrede, medija.
 
- Ne može slučajno da se stvori hotel kao ovaj. Potrebno je mnogo rada, upornosti, truda i ljubavi prema ugostiteljstvu, što se i vidi kroz ovaj hotel i naše ljude. Delta Holding je veoma jak partner i mi smo vrlo uzbuđeni što rastemo zajedno ovde i u Srbiji. Mislim da ne postoji bolji partner od Delte koji može da dovede InterContinental u Sloveniju - rekla je Anđela Brav, generalna direktor InterContinental hotel grupe za Evropu.
 
Gostima se obratio i Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, koji je od početka pratio izgradnju hotela, kao i Živorad Vasić, u InterContinental Hotels Grupi zadužen za hotele iz ovog regiona, koji je rekao da je formula uspeha InterContinentala Ljubljana sinergija Delta Holdinga, IHG grupe i podrška Grada Ljubljane.
 
 
 
 
 

Top