Gstudio

NOVI BROJViše od igre

Više od igre

Stambeno galerijski prostor avangardne estetike nalazi se u novosagrađenoj četvorospratnoj zgradi u beogradskoj ulici nedaleko od Botaničke bašte i Dunava. Kao rezultat izuzetnog odnosa investitora i autora kompletno rešenje enterijera stambeno galerijskog prostora a i celog stambenog objekta usaglašeno je pre početka izvođenja građevinskih radova. Time se dobio jedinstven rukopis koji je protkan u svakom detalju kako luksuznog objekta u celini tako i individualnih stambenih jedinica. Lokal u prizemlju zgrade po zamisli i predlogu autora funkcionalno je podeljen na dnevni javni i stambeno privatni korpus. Gornji deo lokala u nivou ulice, izlogom i galerijom sa stakleim transparentnim podom daje vizuru i svetlost donjem nivou privatne namene. Projektovanim multifunkcionalnim rešenjem sa malom denivelacijom nivoa i promenom podnih struktura prostor postiže bez pregradnih zidova dve namene, galerijski deo i radni deo dizajnerskog studia Let’s play. Etaža ispod nivoa ulice je jedinstven prostor koji ima privatnost stambenog prostora za konforan život. Dizajnerski akcenat je na stepenicama koje pozicionirane uz zidni tapet koji obuhvata obe vertikale prostora i koji međusobno likovno ujedinjuje i prožima dva nivoa. Primenjuju se čiste linije u prostoru. Igra inoxa, ogledala i stakla prostor multiplikuje a dok koračamo kroz prostor ogledamo se u prostornim perspektivama. Prostor dnevnog boravka je konforan i otvoren, te objedinjuje prostor trpezarije i kuhinje. Koristi se nizak moderan nameštaj koji se kombinuje sa antikvitetima u detaljima što daje toplinu i kontrast modernim linijama. Sofa u dnevnom boravku projektovana je sa dve namene tako da lako po potrebi postaje  konforan krevet za spavanje. Podno grejanje pokriva tanka košuljica tretirana Mapei Ultratop Loft industriskim podom što celom prostoru daje urban izgled. Nanošenje transparentnog poliuretanskog premaza na betonske zidova i plafonske ploče kako u dnevnom boravku tako i u kupatilu, postiže se blagi izgled pokvašenog betona sa sjajem što celom ambijentu daje autentičnost i industrijski dizajn. Važne konceptualne tačke prostora sadrže u sebi originalno projektovan mobilijar koji lako može da menja svoj oblik i poziciju u odnosu na željenu namenu. Kombinacijom unikatno projektovane rasvete i pažljivim odabirom boja i kontrastom materijala postignut je elegantan, scenično akcentovan ambijent koji će mnoge nadahnuti. 
 

Top