Gstudio

NOVI BROJ URBANI REDIZAJN

 URBANI REDIZAJN

Autor: Tanja Radić d.i.a.
Lokacija: Beograd
Godina projektovanja: 2016
Godina izvodjenja: 2016
Fotografija Mina Sarenac 
 
Smešten u srcu starog Beograda, na Dorćolu, u starom salonskom stanu koji je trebalo da se adaptira u poslovni prostor enterijer stana svojim konceptom potcrtava veštinu i umeće spajanja naizgled raznorodnog, unoseći živost, lakoću, dodir glamura, a sve radi personalizovanja i kreranja nečeg što se može nazvati – lično, jedinstveno, i neponovljivo.
 U danasnje vreme kada provodimo više vremena na poslu nego kod kuće gubi se granica u strogom definisanju ova dva prostora. Zašto i na poslu ne uživati u bojama, omiljenim komadima nameštaja, lampama, zavesama, ukrasima... Kao krajnji rezultat nastao je total dizajn koncept enterijera u kome je svaki sgment u potpunosti orkestriran. Nasuprot uobičajenoj predstavi urbanog luksuza u realizaciji se pre svega insistiralo na vrednosti samih materijala, koncepcijskoj podeli prostora i prefinjenom kombinovanju elegancije, zanatskog umeća i osećaja za boju.
Prostor je uobličen u art deco stilu. Geometrija je provucena kroz plafone, podove, kupatila.Nakon toga krece priča kroz prostorije koje su različite a opet su delovi iste slagalice. Visionnaire i Smanijin nameštaj koji daju estravaganciju samom prostoru. Wittmannova sofa , kultni model  koja unusi duh bečke secesije, deluje kao da je oduvek tu. Slike donesene sa Kube, skulpture sa raznih putovanja . Flosovi lusteri i lampe koje daju toplinu celom prostoru. Kuhinja je u zadnjem delu stana sa prelapim pogledom na dorćolske krovove, izmestiće vas u neku ušuškanu galeriju prepunu vintage detalja.
Izbor osnovnog enterijerskog koncepta predstavlja istovremeni odgovor ne samo na specifične potrebe vlasnika,već i svojevrstnu rutu obeleženu autonomnim epizodama u kojoj centralni prostor uvek predstavlja jezgro koje vodi ka drugim delovima prostora.
 Tako je enterijer koji je realizovan po projektu arhitekte Tanje Radić, postao neka vrsta ogledala koja reflektuje ne samo spoj stare i nove arhitekture dela grada u kome je lociran, već i svojevrsnog kulturološkog nasledja  i modernog artističkog filinga, kreiranog specijalno za ovaj prostor u skladu sa duhom novog doba. 
Enterijerski kvalitet projekta je šarm i zavodljivost kojom vas sigurno osvaja.   
 
 
 

Top