Gstudio

NOVI BROJAV Loft

AV Loft

Autori: Andreja Buđevac mia, Saša Buđevac dia
Lokacija: Niš
Godina projektovanja: 2014
Godina izvodjenja: 2015
projektanti: 
 
Pri realizaciji osmišljenog dizajnerskog  koncepta autori su se pre svega rukovodili sagledavanjem ličnog kulturološko estetskog afiniteta klijenta, vodeći računa o njihovom stilu življenja. U dizajnerskom smislu enterijer je direktan odraz izuzetne saradnje arhitekata i investitora, te kao takav istovremeno predstavlja primer kreativne, ali i rigorozne interpretacije modernog stila urbanog opremanja. Izazov koji je stajao pred arhitektama bio je da se od dva stana napravi jedan veliki stan po ugledu na “loft” tipologiju. Svi zidovi su srušeni, sa betonskim elementima ostavljenim slobodno u prostoru. Kupatilo je jedina odvojena celina sakrivena iza elementa koji nalikuje gomili drvenih greda, Ovaj dekorativni element kreće se od spavaće sobe, sakriva plakare, sve do samih vrata od kupatila koja su bez kvake, sa samozatvarajućim mehanizmom potpuno neprimetna. Spavaći blok je nežno izdvojen transparentnim staklenim panelom, sa zavesom koja u slučaju potrebe može dodatno vizuelno da podeli dve zone. Apartman je ekstrovertan u svojoj prirorodi, dok mu neki od elemenata potpuno oponiraju. Kuhinja je deo dnevne sobe ali se krije iza harmonika sistema u crnom visokom sjaju, Tekst preko kuhinje dizajnerski dodatno tretira crnu površinu pretvarajući je u dizajnerski plakat. Belo ostrvo u kontrastu je sa kuhinjom i prati linearan tok prostora. Spušteni plafon kreće se linijski od poda dnevne sobe i završava kod kreveta u spavaćoj sobi. Led svetlo integrisano u plafonu dodatno naglašava linearnost prostora i daje mu ambijentalni oreol koji počinje i završava se zidom od natur opeke. Da bi enterijerski koncept u potpunosti bio ostvaren poseban akcenat je dat odabiru nameštaja koji je istovremeno morao da ispunjava naizgled suprotstavljene odlike svedenosti i luksuza. Tehnološke performanse nameštaja i opreme predstavljale su i osnovno polazište za estetiku. Čitav prostor odiše jednostavnošću i preciznošću i čini se da je svaki komad postavljen upravo tamo gde mora stajati Preplitanje volumena, primena neutralne game prirodnih boja, ravne linije nameštaja, sve to ostavlja utisak jedne precizne funkcionalne organizacije u okviru zadatih volumena. Suštinski minimalistički koncept i relaksirajuća hermetičnost ovog stana dokaz su da ideja predstavlja osnovno polazište svakog projekta.  Zahvaljujući izuzetnoj osmišljenosti prostor ne velikih dimenzija je maksimalno iskorišćen, pri čemu je stvoren utisak šarmantnog glamura.
 
 
 

Top