Gstudio

NOVI BROJZLATIBORSKA TERASA

ZLATIBORSKA TERASA

Autor enterijera i terase: Miroslav petrović, dia
Lokacija: Zlatibor
Godina projektovanja: 2016
Godina izvodjenja: 2017
 
Smešten u sklopu  naselja Jelena Anžujska novog "brenda"  zlatiborskog lux turizma, apartman Zlatiborska Terasa, odiše skladnošću proporcija, harmonijom i lepotom linija, nadahnutim i prisnim odnosom sa prirodom.
 
Novoizgradjeno naselje je na atraktivnoj lokaciji u blizini magistrale, na samom ulazu u urbani deo Zlatibora, ali dovoljno izdvojeno od turističke vreve,  a sam apartman je prvi do ulice u poslednjem nizu, sa otvorenim pogledom na padine Zlatibora.  Kao planinsko-turistički centar, Zlatibor se odlikuju enormnim poletom i potencijalom, obećavajući brz i efektan razvoj u najskorijoj budućnosti. 
Apartmanski blok je orjentisan u osi severoistok-jugozapad, i nalazi se u blizini prometnih ski-staza i drumske saobraćajnice. Za finalnu realizaciju apartmana podjednako su zaslužni arhitekta Miroslav petrović i investitor. Apartman predstavlja prizemni objekat sa potkrovljem i neposredno se nadovezuje na apartmane u nizu.  Od isturene ulazne osovine koja je u formi trema postavljena gotovo centralno ka severnoj i mirnijoj strani se prostire stambeni blok koji sadrži kombinaciju luksuznih apartmana i manjih kuća. Arhitektonski jezik ovog projekta čvrsto počiva na regionalnim, tradicionalnim obeležjima. Materijalizacija uspešno korespondira sa autorovom vizijom: partije od lokalnog materijala-drveta, kombinovane su sa belim malternim površinama. Drvene fasadne grede definišu prozorske otvore i svojom igrom horizontalnih, vertikalnih i ukrštenih geometrijskih akcenata čine glavnu likovnost eksterijera. Tako stvorena fasadna kompozicija je bogata i razuđena, i svoju glavnu snagu i estetski utisak temelji na bogatstvu volumena i formi. Stambeni deo objekta je organizovan kao stabilan i miran kubus, a razigran je jedino u delu prostrane terase u modernom stilu, sa ulogom vidikovca galerije,  sa koje se uživa u zlatiborskom suncu. 
Enterijer ovog jedinstvenog apartmana  je najluksuznije obrađen u celom kompleksu, noseći prepoznatljivost stila poslovanja firme ” Bohor”. Osmišljen je tako da predstavlja žižu društvenog života posetilaca, slobodno i prijatno mesto za okupljanje i zabavu. Osnovna načela enterijerskog uređenja apartmana su toplina, prijatnost i udobnost, koja je postignuta rafiniranom, jednostavnom obradom površina i diskretnim elementima mobilijara, obavezno izvedenih od prirodnih materijala. Enterijersko rešenje u celini predstavlja iskren i human neimarski čin, respektabilan prema ambijentu, inspirisan stvarnim životom. Ono odiše skladnošću proporcija, harmonijom i lepotom linija, nadahnutim i prisnim odnosom sa prirodom. Posebno mesto dato je kaminu, jer ognjište kao centralni motiv enterijera predstavlja inače bitan element srpske tradicionalne kuće, simbolišući neprekidnost i spokoj porodičnog života. I najsitniji detalji, kao što je sokl građevine zamišljen u alternaciji kamena i drveta, ili dimnjak na krovnoj konstrukciji apartmana osmišljeni su kao hrabra i osobena stilizacija tradicionalnog "odžaka sa kapom", govore o viziji  da mix tradicionalnog i modernog / eko pumpe, led rasveta / postanu standardno obeležje visokokvalitetnog i krajnje autorskog stvaralačkog pregnuća.
 
 
 
 

Top