Gstudio

NOVI BROJPENTHOUSE K - BERLIN

PENTHOUSE K - BERLIN

Autor projekta: SINESTEZIA - Ana Zatazalo Schenk dia, Julija Jovanovic, Aleksandar Copic
Lokacija: Berlin
Godina projektovanja:2016
Godina izvodjenja:2017

U jednoj od najfascinantnijih berlinskih ulica Knesebeckatrsse, u kojoj su dvadesetih giduna, glumci I slikari okupirali čuvene barove K Damm, Jazz clubs, sedamdesetih u njoj živeli Helmut Newton i David Bowie, a nakon pada berlinskog zida brojni mladi umetnici je odabrali za mesto svog življenja i stvaranja, studio Sinestezia je dobio zadatak da realizuje projekat penthouse-a.
U staroj zgradi koja je potpuno renovirana, na poslednjem nadogradjenom spratu,   iskoristili su sve prednosti zatečenog prostora: impozantnu spratnu visinu od preko 4metra i velike prozorske otvore, kao i ukupnu površinu od oko 280 kvadrata. Imali su sreću da je klijent želeo prostor koji podseća na umetničku galeriju,bez boja, bez drveta, samo beton i čelik. Minimalističkim konceptom, primenjujuci stil  Njujorških loft apartmana,  vizuelno je stvoren raskošan prostor  sa prekrasnim vizurama i kreiran enterijer koji ostavlja utisak monumentalne, dinamične kompozicije  u okviru koje su formirana konfiguracijska ostrvca nameštaja.
Koncipiran po principu open spaca, dnevni boravak objedinjuje kuhinju, trpezariju i biblioteku. Korisceni su “toplo beli “tonovi zidova koji se poput somota pod svetloscu  prelivaju i dobijaju razlicite nijanse, stvarajući ilziju još većeg prostora. Približavanje stana prirodi omogućeno je velikim zastakljenim krovnim prozorima  i proširivanjem stambenog prostora i  na terasu koja podseća na džunglu. Čitav stan je na taj način podeljen na dva dela, javni gostinski i intimni deo sa spavaćim sobama, velikim kupatilom  i delom za garderobu.
Izvanredne prostorne veličine, pun svetlosti, sa natur imitacijom prirodnog betona, bogatim ugradnim matreijalima – inox, kuhinska i sanitarna oprema, svetiljke “Artemide”, sve to  pruža  osećaj luksuza moderno tretiranog stambenog prostora koji ujedno svojim dizajnom nadgradjuje inače nivo kvaliteta same zgrade   
Metričko hromatska paleta stana zasnovana je na nekoliko esencijalnih tonova. Bela boja zidova I dugčkog parketa, upotpunjena je umetničkim slikama snažnog kolorita, stvarajući atmosferu kompozicione čistote i izuzetnog komfora.  
Složena forma u oblikovanju ovog prostora izuzetno je  uskladjena sa jednostavnošću u opremanju enterijera, donoseći novi koncept luksuza koji nije zasnovan na preterivanjima, već pre svega na posebnom pridavaju pažnje izuzetnoj atmosferi i dizajnu.

Top