Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 89 Novi stanovi u Pančevu – SMART BLOCK

 Novi stanovi u Pančevu – SMART BLOCK

Investitor: Milenković Invest MDM d.o.o.
Autorski tim: Snežana Varga i Milan Varga
 
Blizina Beograda, svakako je doprinela Pančevu da održi svoje tržište nekretnina i to sa dobrim i optimističnim rezultatima. Lokacijski atraktivno pozicioniran u naselju 'Strelište', Smart Block spada medju najkvalitetnije stambene projekte u aktuelnoj ponudi nekretnina u Pančevu.  Sa tradicijom dugom 30 godina, firma Milenković Invest MDM d.o.o. je izgradila više od 20.000 m² kako stambenog tako i poslovnog prostora. Novi stambeni blok će imati više od stotinu stanova, modernog dizajna i visokog komfora, za prijatan boravak i život urbane porodice. 

Sama idejna zamisao pojedinačnih stambenih prostora je plod uspešne saradnje investitora i arhitekte. Ovakav koncept rada predstavlja glavni preduslov svakog uspelog projekta, vrhunac »misije« arhitekture. Nesputanost u kreativnom činu i poverena sloboda od strane investitora urodili su razumljivim plodom, te delo zrači svojom stilskom ujednačenošću i prečišćenim prostornim izrazom.

Enterijer stana odlikuje svedena, gotovo monohromatska gama. Nameštaj je gotovo isključivo lešnik boje i jednostavnih, čistih linija. Njegova kombinacija sa belim zidovima, kao i jin-jang ugradna polica za vino, vode dizajnersko poreklo od elegantnog i proverenog duela. Potpuno neutralnim belim zidovima negira se površina a u prvi plan dovodi forma prostora. Kamen kao simbol arhetipskog značenja ognjišta-doma i porodičnog okupljanja, interpoliran je na deo zidne površine, oplemenivši enterijer krajnje jednostavno ali likovno autentično. Akcentovana rešenja pojedinih zidnih površina tapetama u nežnim nijamsama sive i svetlo lila boje u spavaćoj i dečijoj sobi, nenametljivo definišu pojedine prostore stana, obezbedjujući opštu harmoniju. Enterijersko intervenisanje u opusu ovo dvoje arhitekata gotovo uvek ima takav karakter – interveniše se suštinskim, arhitektonskim jezikom, a ne scenografskim detaljima i »kićenjem« prostora.

Toplinu u ambijent unose partije obložene drvetom i keramikom kao imitacijom mermera. Organizacija svetlosti, kako prirodne (mnogobrojni prozorski otvori) tako i veštačke, u funkciji je isticanja kompletnog prostora i posebne atmosfere stana. Karakter prostora u celini je smiren i harmoničan. Kao dominantni deo čitave zgrade ističe se zajednički liftovski prostor koji karakteriše luksuzna materijalizacija, neuobičajena za savremene stambene objekte. Posebna pažnja posvećena je terasama za aktivan odmor korisnika.  Ovaj izuzetno inspirativan dizajnerski koncept čitavog stambenog bloka, pleni svojom pitomom dopadljivošću i udobnošću.

Investitor: Milenković Invest MDM d.o.o.

Autorski tim: Snežana Varga i Milan Varga
Projektant: Mega Modulor d.o.o. Pančevo
Površina: 8.367m2
Godina izgradnje: 2016-2017

Top