Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 89NEWS - PRADA FLORAL DESIGN

NEWS -  PRADA FLORAL DESIGN

Nedelja mode, bilo da je u Londonu, Parizu ili Milanu, predstavlja dizajnerski spektakl emisija, odeće i trendova. U potrazi za nečim novim, neobičnim I uzbudljivim inspiracija se ne retko pronalazi u dalekoj prošlosti. 
Ove godine,dizajneri  Prade su otišli čak 200 godina pre nove ere kako bi pronašali odgovor brzim ciklusima sezonskih trendova. Pradini  'Graphic Rooms' predstavljaju poslednju fazu evolucije modularnog dizajnerskog projekta ove italijanske modne kuće, koji je otvoren prošlog decembra u trgovinama Harrods i Monte-Carlo Prada, da bi se tokom proleća proširio na sve njihove showroomove širom sveta.
U pariškoj aveniji Montaigne prodavnica "Grafička soba" inspirisana je tradicionalnim kineskim preklopnim paravanima koji se mogu koristiti za podelu i oblikovanje prostora u beskrajnim funkcionalnim konfiguracijama
Preklopni paravani potiču iz dinastije Han iz drevne Kine, ali Prada se posebno poziva na sliku iz originalnog kineskog paravana iz 18. Veka nove ere.  Slika je reinterpretirana i modernizovana sa savremenom paletom i cvetnim dizajnom - klasičnim motivom za proleće - istaknutim  u bijeloj i tirkiznoj verziji.
Istovremeno, oblaci ružičaste podloge  omekšavaju jaku grafičku temu, zamagljuju i podižu pejzaž do plafona i koristeći svaku slobodnu površinu zidova prodavnice.
Poput originalnih kineskih paravana, modularni dizajn savremenih pruža funkcionalnu prilagodljivost, kroz sistem zamenjivih elemenata koji se mogu ažurirati kako i kada se novi proizvodi uvode u prodavnicu. Atmosfera ogledala dodatno je  u "Grafičkoj sobi" uvučena u prodavnicu Old Bond Street u Londonu i u prodavnici Monte Napoleone u Milanu, stvarajući poseban čaroban osećaj izgubljenosti u Pradinom floralnom carstvu. 
 

Top