Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88 SIRIUS POSLOVNI KOMPLEKS

 SIRIUS POSLOVNI KOMPLEKS

Po ideji bečkog arhitekte Jurgena Edlingera I po projektu beogradskog Projmetala gradi se novi poslovni kompleks koji je dobio ime po binarnom zvezdanom sistemu.
 
U Bloku 43 u Novom Beogradu, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Ulice antifašističke borbe, preduzeće "Immorent Singidunum" gradi više od 40.000m2 poslovnog kompleksa. Kompleks je nazvan "Sirius", a objekti u okviru njega "Sirius A" i "Sirius B" u skladu sa istoimenim binarnim zvezdanim sistemom. Oba objekta, sa po devet nivoa, imaće ukupno 29.420 m2 na nadzemnim etažama, kao i zajedničku podzemnu garažu na dva nivoa. Garaža će imati 339 podzemnih parking mesta. Kako je realizacija podeljena u dve faze, u prvoj je planirano da se izgradi 18.500 m2 bruto prostora na nadzemnim etažama i zajednička garaža sa nešto preko 8.000 kvadrata i 175 mesta. Kada su u pitanju poslovni prostori, u obe zgrade biće prvoklasne kancelarije sa 6 nezavisnih jedinica i prostorom površine od 230 m2 do 2.192 m2.
 
 
Kompleks čine dva poslovna objekta sa zajedničkom podzemnom garažom na dva nivoa. Nalazi se na odličnoj lokaciji, u blizini unutrašnjeg magistralnog prstena, sa dobrim saobraćajnim vezama sa centrom grada i aerodromom. Atraktivan dizajn, arhitektonska koncepcija oplemenjena pešačkim trgom, sa savremenim materijalima i visokim nivoom energetske efikasnosti, činiće ovaj kompleks privlačnim za domaće i strane korisnike i upotpuniti poslovno okruženje Novog Beograda. Obe zgrade će biti izgrađene u skladu sa najvišim ekološkim standardima, te će samim tim predstavljati idealnu sredinu za odgovorno poslovanje, ali i za popodnevno uživanje, poručuje investitor objekta, kompanija "Immorent Singidunum", koja je deo austrijske "Erste Group Immorent". Jedan od budućih zakupaca je Erste banka Novi Sad. Vrednost celokupne investicije procenjuje se na oko 40 mil EUR. Glavni projekat izradio je beogradski "Projmetal". Autor rešenja je arhitekta Jurgen Edlinger iz Beča. Kompanija "CRE International" je vršilac tehničke kontrole Glavnog projekta. Ovlašćeni zastupnik za komercijalizaciju je agencija "Jones Lang LaSalle". Završetak kompleksa se očekuje tokom drugog kvartala 2017.godine.
 
 Naziv: SIRIUS Offices & Hotel
Investitor: Immorent Singidunum, Novi Beograd-Srbija
Autor rešenja: Jurgen Edlinger, Beč-Austrija
Glavni projekat: Projmetal, Beograd-Srbija
Tehnička kontrola projekta: CRE
Izvođači radova: Strabag Serbia, Novi Beograd-Srbija
Namena: Poslovno hotelski kompleks
Početak zidanja: feb 2016
Kraj radova: apr 2017
Površina: 40.000m²
Najveći deo materijala je YTONG-530m
 
 
Xella Srbija d.o.o.
Diše Đurđevića bb
11560 Vreoci, Srbija
www.ytong.rs 
 
 
 
Tel:  +381 11 4427 411
Fax: +381 11 4427 437
 
E-mail: Ytong-serbia@xella.com
 
 
 
 
 

Top