Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88 BLOK 32 NA NOVOM BEOGRADU

   BLOK 32 NA NOVOM BEOGRADU

 
Stambeno – poslovni objekat u Bloku 32 na Novom Beogradu je projektovan na atraktivnoj lokaciji koja je smeštena u Centralnoj zoni Novog Beograda. Predmetna lokacija je u saobraćajnom smislu definisana postojećim saobraćajnicama: Bulevarom Zorana Đinđića i ulicama Nova 1 i Nova 2. Ove saobraćajnice  obezbeđuju pristup objektima, garažama i parkinzima. Lokacija je saobraćajno dobro povezana sa najvažnijim gradskim zonama i sadržajima u bližem i širem okruženju. Za potrebe korisnika planiranog poslovno-stambenog objekta obezbeđen je potreban broj parking mesta u okviru dvoetažne  garaže  sa kapacitetom od 322 parking mesta. Ulazi-izlazi u garažu, predviđeni su iz Bulevara Zorana Đinđića i Ulice Nova 2.
Objekti u okruženju  i njihove regulacije kao i infrastruktura, uslovili su poziciju objekta.  Prostorni koncept zadržava i afirmiše tradiciju modernizma koja je unapređena i transponovana u duhu savremenih pristupa u formiranju gradskih prostora. Objekat je projektovan u formi otvorenog bloka koji se sastoji od tri dominantna kubusa koji su povezani u najnižim etažama. Ovakav pristup u kome su metodom subtrakcije naglašena tri dominantna kubusa doneo je niz prostornih kvaliteta. Na ovaj način je obezbeđen veći nivo privatnosti stambenih jedinica, bolja insolacija i provetrenost bloka, stambene prostore je moguće u dobroj meri orijentisati dvostrano itd.
Primarni volumeni novoprojektovane strukture, kao i odnos prema postojećem pravoslavnom hramu kroz principe repeticije i ritma na klasičan način formiraju kompoziciono rešenje čitavog bloka.
U zapadnom delu kompleksa, prema postojećem pravoslavnom hramu, projektovan je poslovni prostor. Glavna ulazna zona poslovnog prostora je prema Bulevaru Zorana  Đinđića, dok je službeni ulaz planiran iz ulice Nova 2. Poslovni prostor je projektovan kao fleksibilna struktura koja treba da ispuni sve zahteve savremenog poslovanja. Poslovni deo je spratnosti P+5+pov.sprat, i niže je spratnosti od stambenog dela .
U nivou prizemlja su predviđeni lokali u koje se ulazi na nivou pristupnih komunikacija i pjaceta. Dve poluatrijumske pjacete predstavljaju prostorne celine koje će objektu dati poseban kvalitet zbog svoje pozicije koja je idealna za različite namene, poslovanje, trgovinu, ugostiteljstvo itd. Dijalog između arhitekture i prirode sproveden je dosledno od pristupnog zelenog javnog prostora , preko pjaceta do zelenih terasa u okviru stambenih jedinica. 
Ulazi u stambene delove objekta su sa uvučenih delova pjacete prema  Bulevaru Zorana Đinđića i sa južne strane bloka iz Ulica Nova 1. Stambeni prostori organizovani su u dve prostorne celine u kojima je predviđeno 127 stanova.  U kompleksu su zastupljeni  stanovi različitih struktura, od jednosobnih do petosobnih na tipskim etažama, kao i savremeno organizovani dupleksi na poslednjim spratovima. 
Visok standard stanovanja podrazumeva i određeni komfor u zajedničkim komunikacijama, tako da je svaki od stambenih kubusa podeljen na dve celine koje imaju zasebne baterije liftova i zasebna stepeništa čime je broj stanova po etaži sveden na optimalnu meru. Stepeništa su smeštena uz atrijume koji su dovoljnih dimenzija da omoguće ventilaciju kako stepenišnih prostora, tako i ventilaciju tehničkih  prostorija u stambenim jedinicama.
Stanovi su projektovani u skladu sa konceptom savremenog, luksuznog stanovanja i održive arhitekture. Prostrani stanovi imaće velike ozelenjene terase sa dovoljno dnevnog svetla i prirodnom ventilacijom. Iznad nižih delova objekta je predviđen zeleni krov. Integracijom zelenila i arhitekture promoviše se ideja o ekološkoj održivosti zgrade čime se poboljšava kvalitet života i svest o upotrebi energije i zaštiti životne sredine.
Naglašene horizontale u kojima dominiraju terase i žardinjere sa kvalitetnim zelenilom su smeštene u prvi plan u odnosu na osnovni korpus objekta, svojim nepravilnim rasporedom po vertikali one stvaraju dinamičnu, pokrenutu strukturu naglašavajući temu zelene arhitekture u skladu sa najsavremenijim svetskim tendencijama u arhitekturi stambeno-poslovnih objekata. Spratnost stambenih delova je ista,  P+7+pov.sprat. 
Visok nivo stanovanja ogleda se kako u organizaciji stanova tako i u oblikovanju i fasadi objekta. Obzirom na to da se objekat nalazi u Centralnoj zoni Novog Beograda, u završnoj obradi unutrašnjih i spoljnih delova objekta su predviđeni vrhunski materijali.
 
Investitor: PMC Inženjering d.o.o., Bulevar Umetnosti br.2, Novi Beograd i Srpska Pravoslavna Crkva - Arhiepiskopija Beogradsko-Karlovačka
Autori:  prof. Aleksandra Đukić, prof. Dejan Miletić
Projektant i izvođač: PMC Inženjering d.o.o., Bulevar Umetnosti br.2, Novi Beograd
Glavni projektant: Miljan Drljević, projektanti Lazar Borović, Predrag Živojinović, Kristina Rovčanin
Ostvarene površine: ukupno BRGP 36601.59m2; nadzemno BRGP 24606.79m2, podzemno BRGP 11994.80m2
 
 
  PMC Inženjering d.o.o. – MI GRADIMO SIGURNU BUDUĆNOST
PMC inženjering je kompanija osnovana 1993. godine kao Društvo za upravljanje projektima u zemlji i inostranstvu i deo je poslovnog sistema Yugoimport SDPR. Tradicija i iskustvo su mnogo duži jer su inženjeri i stručnjaci kompanije PMC Inženjering radili kao deo Yugoimport sistema i decenijama učestvovali u projektovanju i izgradnji kapitalnih investicija u zemlji i inostranstvu. 
Poznavanje lokalnog tržišta, politike, tradicije i kulture u regiji, dobre poslovne veze, iskustvo na brojnim projektima u sprezi sa specijalističkim znanjem i poznavanjem komparativnih rešenja na svetskom tržištu, kao i plodna saradnja sa brojnim institucijama, kompanijama i saradnicima su glavna prednost i ključ uspeha PMC Inženjeringa koje omogućuju pružanje najkvalitetnije podrške poslovnim partnerima u ostvarenju njihovih ciljeva.
Čak 87% naših zaposlenih su visokokvalifikovani stručnjaci za rad u oblasti građevinskog i tehnološkog inženjeringa, upravljanja projektima, humanitarnog razminiranja, finansija, nabavci i isporuci roba i usluga. PMC Inženjering pruža kompletne usluge konsaltinga, finansijskog, projektantskog i izvođačkog menadžmenta, sve do izvođenja kapitalnih projekata po principu “ključ u ruke”.
Nudimo širok spektar usluga iz različitih oblasti delovanja, a naročito iz oblasti: 
industrije (industrijski objekti i postrojenja namenske, hemijske, prehrambene, drvne industrije i industrije građevinskog materijala); visokogradnje (stambeni, javni, komercijalni, administrativni, ugostiteljski, sportski objekti i bolnice); infrastrukture (putevi, železnice, komunalna infrstruktura); kulture i obrazovanja (škole, sakralni objekti, objekti u granicama nepokretnih kulturnih dobara od izuzetnog značaja, kao i objekata u granicama nacionalnog parka); humanitarnog razminiranja itd. 
PMC Inženjering je trenutno angažovan na realizaciji brojnih projekata, sa naglaskom na projektima od državnog i društvenog značaja, i izvodi radove na brojnim gradilištima širom zemlje, i u inostranstvu: 
•Fabrika streljačke municije „Uzići“ u Uzićima kod Požege: Izrada projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji industrijskog kompleksa za proizvodnju municije malog i velikog kalibra. Površina kompleksa 15ha, na kojem se trenutno gradi 20 objekata ukupne površine 12.000 m², Investitor Borbeni složeni sistemi d.o.o.
•Fabrika borbenih vozila „Morava“ u Velikoj Plani: Izrada projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji industrijskog kompleksa za proizvodnju i remont borbenih vozila na površini od 7ha u objektima površine 15.000 m²
•Objekat Kapislana u okviru industrijskog kompleksa HK Krušik a.d. u Valjevu: Izrada projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji objekta za proizvodnju kapisli površine 1.100 m², Investitor HK Krušik a.d.
•Stambeno-poslovni objekat u bloku 32, Novi Beograd: Izrada projektno-tehničke dokumentacije i izgradnja stambeno-poslovnog objekta ukupne površine 36.600 m², Investitor PMC Inženjering d.o.o. i Srpska pravoslavna crkva, Arhiepiskopija Beogradsko-Karlovačka
•Beograd na vodi: pirotehnički pregled i humanitarno razminiranje, pripremni zemljani radovi i radovi na izgradnji saobraćajne infrastrukture 
•Fontana na Slaviji: Izvođenje radova na izgradnji Fontane na Slaviji, Investitor Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda
•Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu: Izvođenje radova na rekonstrukciji sortirnice Terminala 1, Investitor Aerodrom „Nikola Tesla“ a.d.
•Beogradske javne garaže: Izvođenje radova na rekonstrukciji nekoliko beogradskih javnih garaža „Obilićev venac“, „Masarikova“ i „Zeleni venac“, Investitor Parking servis
•Hram Svete Blage Marije u Banstolu, Sremski Karlovci: Izrada projektno-tehničke dokumentacije
•Škola „Dragačevo„ Guča, opština Lučani – izvođenje radova na rekonstrikciji i energetskoj sanaciji objekta 
Svi ovi kompleksni poduhvati govore u prilog tome da iza PMC Inženjeringa stoje preciznost, kompleksnost, kvalitet i  tradicija. - PMC Inženjering gradi sigurnu budućnost.
Naša adresa:
PMC inženjering se nalazi u okviru poslovne zgrade Yugoimport SDPR-a u Bulevaru Umetnosti 2 u Beogradu. 
tel: +381(0)113012398 
faks.: +381(0)113012399, 
e-mail: contact@pmcinzenjering.com
 
 

Top