Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88 STAMBENI OBJEKAT - LUITA

 STAMBENI OBJEKAT - LUITA

STAMBENI OBJEKAT Ul. Lamartinova br.31
 
U istoj  beogradskoj ambijentalnoj celini od istorijskog značaja, Luita realizuje nov rezidencijalni objekat koji evocira vreme na prekretnici dvadesetih i tridesetih godina minulog veka, kada je akademizam bio hrabro zamenjivan modernim jezikom, usled čega su nastajali avangardni »eksperimenti« naprednih predstavnika srpske arhitekture. Setimo se pionira rane sprske moderne, Isaka Azriela i Miše Manojlovića, koji su upravo na  Vračaru ostavili svoja najblistavija graditeljska ostvarenja. U današnjem kontekstu, to podrazumeva objekat osobene arhitekture, purističkog izraza i prečišćenog vokabulara, objekat koji je nastao iz dubokog respekta prema uzornom istorijskom ambijentu. Objekat je projektovan kao stambena zgrada sa četiri stana. Iznad prizemlja i dva sprata uzdiže se još jedna etaža, uvučena u odnosu na ostatak volumena kuće, sa funkcijom samostalnog višenamenskog apartmana. Njen širok izlaz na krovnu terasu omogućava impozantne beogradske vizure. U svom totalu eksterijer odiše svedenošću i krajnjom prefinjenošću. Njegova kompozicija je izrazito geometrijskog karaktera, sa pažljivo isproporcionisanim elementima koji su materijalizovani u alternaciji toplih površina od žućkastih kvadera mermera, pune zidne mase neutralne, beličaste boje i zastakljenih otvora tamnije game.  
Fasada pročelja kuće odiše strogom reprezentativnošću i simetrijom, zatvorenim volumenom i kompozicijom koja se bazira na harmoničnom ritmu horizontala i vertikala.  
Jedan od neprikosnovenih kvaliteta kuće jeste korespondencija sa opštim duhom i atmosferom kraja. U obradi unutrašnjih površina su primenjeni kvalitetni materijali u skladu sa funkcijom objekta. U objektu su planirane sve vrste instalacija koje su u skladu sa stambenom funkcijom objekta i tehničkim normativima za projektovanje ovakvih objekata. U prilog izuzetnom kvalitetu realizacije Luita objekata, svedoči činjenica da investitor na svim objektima saradjuje sa  kvalitetnim kompanijama, pa je tako i ndzor nad izvodjenjem poverio internacionalnoj kompaniji Mace d.o.o. Beograd.
Unutrašnjost kuće ostaje dosledna generalnoj ideji: čistoća i jasnoća arhitektonskog vokabulara, jednostavnost u obradi, koloritska smirenost, pri čemu se izostavljaju svaka dekoracija i nepotrebni detalji.  
 
Na jednoj od najatraktivnijih lokacija, na Vračaru, beogradskom kvartu koji je od davnina privlačan za stanovanje, ne samo zbog svoje blizine centru, već i zbog jedinstvenog šarma i atmosfere, kompanija Luita, gradi stambene objekte nudeći jedinstven koncept života u centru prestonice, komfor i prijatnu atmosferu, novu arhitekturu i nova funkcionalna rešenja.  Objekat u Lamartinovoj 27 je stambena zgrada sa osam stanova projektovana u stilu gradskih vila građenih između dva svetska rata, sa elementima moderne arhitekture. Na bočnim fasadama su predviđeni ulazi u objekat i to: stambeni ulaz na zapadnoj fasadi i ulaz u garažu na istočnoj fasadi. U podrumu se nalaze tehničke prostorije, stanarske ostave i garaža sa 13 garažnih mesta i manevarskim prostorom. U prizemlju se nalaze vetrobran, ulazni hol sa stepenišnim prostorom i liftom i tri stana. Na prvom i drugom spratu se nalaze po dva stana i zajednički hodnik sa stepenišnim prostorom i liftom. U potkrovlju se nalazi jedan stan.
 
Stanovi su modernog dizajna, specifične strukture sa puno otvorenog prostora i dosta svetla. Gradnjom ovakvih stambenih objekata na naše tržište se uvode zapadni standarde poslovanja: visok kvalitet izgradnje i završne obrade, poštovanje rokova i potpuna posvećenost zahtevima kupaca. 
Postavljajući potpuno nove standarde kvaliteta, dostupne ljudima koji znaju da odaberu i osmisle vlastiti, Luita apartmani pružaju udobnost življenja u centru grada. Sam koncept koji je namenjen srednjoj klasi, ne označava samo arhitekturu, već i novine koje donosimo na tržište nekretnina u Srbiji. Stambeni objekti donose novi pristup organizaciji stanova u smislu racionalizacije korišćenja prostora, funkcionalnih rešenja, završne obrade i opremljenosti.     Završna obrada u svim stanovima je na višem nivou od drugih stanova: uvozna keramika i sanitarije visoke klase, extra klasa parketa, i drugi elementi, uz savremenu funkcionalnost ove stanove čine veoma modernim i atraktivnim. Standardi podrazumevaju visok proveren kvalitet gradnje: fasadni sendvič zid sa termo izolacijom, medjuspratnu konstrukciju sa zvučnom izolacijom, unutrašnje malterisane zidove od opeke, podove od prvoklasne uvozne keramike u zajedničkim prostorijama i toaletima, kuhinjama i ostavama, kao i parketom prve klase u drugim prostorijama. Spoljašnjim uređenjem je obuhvaćeno dvorište, odnosno neizgrađene površine oko objekta. Projektom je predviđeno formiranje krovnog vrta iznad ukopane podzemne garaže sa propisnom podlogom, izolacionim slojevima i slojem plodne humusne zemlje debljine min. 60cm.  Završnoj obradi stanova biće posvećena posebna pažnja, kako pri izboru materijala, tako i kontroli kvaliteta pri njihovoj ugradnji. Luita apartmani nude jedinstven koncept života u centru prestonice: komfor i prijatnu atmosferu u srcu urbanog dinamičnog okruženja. Lokacija objekta pruža odličnu povezanost sa svim delovima grada, a sa druge strane, život u centru znači da se sve što vam treba nalazi na « pet minuta hoda». Sa konceptom koji nude, modernim dizajnom i arhitekturom, funkcionalnim rešenjima, podzemnom garažom, obezbedjen je potpun komfor, bez nepotrbnog gubljenja vremena, tako uobičajenog za gradsku vrevu. Život u Luita apartmanima ne samo da će postati stvar prestža, već će pružiti više vremena za bitne stvari u životu. «
 
LUITA d.o.o.
Heroja Milana Tepića 5/1
+381 11 4000 227
info@luita.rs
www.luita.rs
 
 
 

Top