Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88PUPINOVA PALATA

PUPINOVA PALATA

Lokacija
Poslovno-stambeni kompleks Pupinova palata nalazi se u samom centru Novog Sada, na jednoj od najlepših i najatraktivnijih lokacija u gradu. Oivičena Bulevarom Mihajla Pupina sa istočne strane, Ulicom Narodnih heroja, Železničkom ulicom i Trgom mladenaca sa zapadne,  Pupinova palata svojim jugoistočnim delom izlazi na Trg Galerija i Ulicu Vase Stajića.
Odeljena podzemnim prolazom od Zmaj Jovine ulice, ovo moderno zdanje udaljeno je svega stotinak metara od Gradske kuće, Srpskog narodnog pozorišta, Crkve imena Marijinog (poznate kao novosadska katedrala) i Spomenika Svetozaru Miletiću; oko 300 metara od Dunavske ulice, Dunavskog parka, Saborne crkve i Pozorišta mladih; oko 500 metara od Beogradskog keja, Univerzitetskog kampusa i Spensa. Palata se nalazi u neposrednoj blizini svih najpriznatijih i najcenjenijih osnovnih i srednjih škola, dečijih zabavišta, svih značajnijih ustanova javnog, poslovnog trgovačkog, sportsko-rekreativnog i kulturno-umetničkog karaktera. Izuzetan panoramski pogled na Dunav, Petrovaradinsku tvrđavu i Frušku goru, neponovljiva lokacija i jedinstveni stambeni komfor u centru Novog Sada, čine ovaj savremeni objekat nepogrešivim izborom za Vaš stambeni ili poslovni prostor.
 
Opis objekta 
Raspoređen u tri lamele, stambeni deo ukupne površine oko 12.500 m², predviđa okvirno 170 stambenih jedinica, različitih struktura i površina od 30 m² pa do 250 m² i više, u zavisnosti od potreba kupaca. U toku izvođenja radova postojaće mogućnost spajanja već postojećih i formiranja novih stambenih jedinica, u cilju dobijanja željene kvadrature, rasporeda, orijentacije i spratnosti. Sama koncepcija objekta podređena je potrebama budućih vlasnika i predstavlja savršeni balans kvalitetnog života u modernom vremenu. U cilju organizovanja života i biznisa uz što manje svakodnevnih izazova i stresa, vlasnicima je na raspolaganju i usluga 24-časovnog fizičko-tehničko obezbeđenja.
U saradnji i pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, prema tačnim instrukcijama i zvaničnom elaboratu, fasada Komunalis banke je restauriana od strane renomiranog preduzeća „Svetigora” iz Beograda. Identična fasada od kamena biće isklesana na mestu prethodnog objekta. Kako bi se ostvarila simetrija, fasada će na isti način biti izvedena na delu Palate koji će se nalaziti na Bulevaru Mihajla Pupina.
Izradom monumenta, posebno će se obeležiti parter nekadašnje Jermenske crkve, čime ćemo se svi podsetiti na kulturno-istorijski značaj ovog porušenog hrama. Monument će predstavljati simbol velikog prijateljstva srpskog i jermenskog naroda, potvrđenog kroz istoriju  i koje će, nadamo se, ovim našim delom biti još više učvršćeno.
Takođe, na osnovu prethodno izdatih uslova i pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, nadgrobni spomenik porodice Čenazi biće restauriran uz saglasnost konzulata Jermenije. Radove na obnovi ovog autentičnog spomenika izvodiće ovlašćeno preduzeće SZR „Đorđević” iz Beograda.
Ovakav kompleks će u velikoj meri doprineti unapređivanju nivoa poslovanja i stanovanja u najužoj zoni centra grada, a Novom Sadu nesumnjivo dati mogućnost da stane rame uz rame sa svim evropskim gradovima koji slične komplekse sadrže u svojim centalnim zonama.  Savremenom arhitekturom brižljivo uklopljenom u staro jezgro grada, Pupinova palata predstavljaće ponos grada i doprineti upečatljivijoj i dostojanstvenijoj slici Novog Sada i cele Srbije.
Specifikacija opreme i usluga
Sistem grejanja i hlađenja
Tehnologija promenljivog protoka fluida - VRF (variable refrigerant flow), takođe poznata i kao VRV (variable refrigerant volume), podrazumeva sistem grejanja, hlađenja i ventilacije koji karakteriše veći broj unutrašnjih jedinica za klimatizaciju, povezanih na jednu spoljašnju jedinicu. VRF sistem klimatizacije ne zahteva nikakav prostor u samom objektu, namenjen smeštanju spoljnih jedinica (kao npr. kotlarnica, mašinska sala...), već nudi značajnu fleksibilnost u pogledu prilagođavanja arhitektonsko-građevinskimobjektima, kao i u pogledu širokog spektra raspoloživih unutrašnjih jedinica. Spoljašnje jedinice mogu se smestiti kako na krov, tako i pored objekta, čime se štedi dodatni prostor u objektu. VRF sistem je najekonomičniji potrošač električne energije i smatra se najboljim sistemom grejanja i hlađenja, kao i ventilacinim sistemima putem pametne tehnologije u svakom trenutku u zadatim prostorijama obezbeđuje potreban nivo čistog vazduha. 
Pupinova palata se nalazi u neposrednoj blizini svih značajnih ustanova javnog, poslovno trgovačkog, sportsko rekreativnog i kulturno umetničkog karaktera.
Cilj nam je da izgradimo prvi OFFICE SPACE tog tipa u Novom Sadu, proizveden po ugledu na najbolje evropske i svetske poslovne zgrade i  da stvorimo prostor koji će unaprediti radnu atmosferu i izazvati osećaj sreće, zadovoljstva i topline korisnika i zaposlenih.
Uz sve pomenute karakterisitike, ovaj savremeni objekat čini nepogrešiv izbor za Vaš poslovni prostor.
Predvidjeni poslovni prostori su planirani da se izvedu prema najsavremenijim zahtevima tržišta i budućih korisnika. Planirani su i projektovani OPEN SPACE prostori koji daju maksimalnu FLEKSIBILNOST u personalizaciji budućeg ofisa prema potrebi zadate delatnosti. Projektovan kao visoko energetski efikasan prostor  sa predvidjenim odgovarajućim LEED standardom, dobijate mogućnost maksimalne uštede fiksnih troškova budućeg poslovnog prostora gde ste u situaciji da kreirate savršenu radnu atmosferu za vaše zaposlene, pružajući im centralno grejanje, hladjenje i ventilaciju prostora pomoću najsavremenijeg VRF sistema.
Obezbeđenje objekta
Obezbeđenje objekta je obavezno, i biće dostupno 0/24h svakog dana. Uloga obezbeđenja biće kontrola i prevencija eventualnih rizičnih situacija. Poslovni prostori će u sklopu poslovne zgrade u holu, imati info desk ili info pult gde će biti i tkzv prijemnica sa radnikom obezbeđenja, koji će kontrolisati i evidentirati ulaz i izlaz  posetioca poslovnim prostora prema utvrđenoj proceduri.
Facility maintanence services
1. Briga o svim tehničkim detaljima koji se tiču redovnog održavanja
2. Procena i predviđanje preventivnog održavanja
3. Dežurna služba 0/24h za hitne intervencije i haravije većeg obima
4. "Open Book" mesečnih troškova održavanja
5. Ugrađivanje video nadzora, interfona i alarma
6. Održavanje zelenih površina - Zimska služba
7. Organizacija i kontrola zakonskih regulativa iz oblasti održavanja poslovnih
    prostora po pitanjima vezanim za Facility maintanence
8. Održavanje garaže i svih sistema u sklopu iste.
9. Održavanje sistema HVAC ( heating, ventilation and climate )
10. Razno.
Galens
Iako mlad tim, uz svesrdno zalaganje, kompanija Galens je od prvog dana uspevala da svojim klijentima obezbedi kvalitetne, sigurne i pouzdane stambene i poslovne prostore. Jednostavnost dizajna, kvalitet i efikasnost procesa poslovanja, kao i poštovanje rokova, odlike su zbog kojih je Galens danas sinonim za poverenje. Trudeći se da sa svakom izgrađenom zgradom bude sve bolji, implementacijom novih detalja, materijala i sistema upravljanja, Galens svakodnevno podiže kvalitet života svojih klijenata. Polazeći od činjenice da stan nisu zidovi i kvadrati, nego ogledalo porodice i pojam sigurnosti za buduće generacije, kompanija Galens rado pristupa svom poslu svesna svoje ogromne odgovornosti . 
Najbolji pokazatelj profesionalnog uspeha kompanije predstavlja nagrada Biznis partner koju je Galens osvojio 2015. godine. Ova nagrada simbolizuje rezultat visokog stepena zadovoljstva klijenata, što je bio jedan od glavnih preduslova za dobijanje priznanja, kao i potvrdu poslovne uspešnosti i regionalne prepoznatljivosti.
Kompanija Galens će i u narednom periodu, primenom najnovijih sistema upravljanja, kao i savremenih materijala i detalja u gradnji, pospešivati jednu od glavnih odlika svog poslovanja - inovativnost i kreativnost.  
GALENS je prepoznat kao prosperitetna kompanija, koju krase visoka korporativna i drustvena odgovornost, maksimalno posvecena rastu i razvoju, kako vlastite kompanije, tako i Grada Novog Sada i sredine u kojoj posluje, u čemu je presudno naše poslovno usmerenje i naseg menadzmenta.
 
Bulevar patrijarha Pavla 30, 21000 Novi Sad
Telefon: +381 21 427 716
Fax: +381 21 427 716
Mob: +381 64 27 539 27
Mob: +381 64 64 349 15
E-mail: office@galens.rs 
Web: www.galens.rs
 
 

Top