Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88SMART BLOCK

SMART BLOCK

 
Smart Block je lokacijski atraktivno pozicioniran u Pančevu u naselju 'Strelište' u okviru centralnog bloka 210 koji će imati karakter trga. Insistirajući na globalnim trendovima, "sve na jednom mestu" i uvažavajući konstantno pomeranje granice ka boljem kvalitetu života, u kompleksu će biti zastupljeni ekološki materijali, savremeni i kvalitetni sistemi gradnje, kao i prateće komercijalne delatnosti u skladu sa potrebama modernog načina života. Svojom  primerenom spratnošću i međusobnim položajem,  koji ostavlja dovoljno prostora za spoljne vizure, a u isto vreme čuva intimu unutrašnjeg , kao i svojom materijalizacijom i arhitektonskim izrazom, objekti u ovom delu bloka, doprinose  atmosferi poželjnoj za stanovanje u urbanom gradskom tkivu. U tom smislu posebna pažnja je posvećena materijalizaciji u bogatijoj obradi nego što je to uobičajeno za jedno stambeno naselje. Na fasadi dominiraju materijali koji ostavljaju utisak “tople” atmosfere. Fasadna platna u prvom planu obložena su fundermax pločama u boji i teksturi drveta, dok je drugi plan rezervisan za flisete od opekarskih proizvoda, dajući svemu stari, patinirani izgled tradicionalnosti uklopljen u modernu formu. 
 U neposrednoj blizini Smart Blocka je predviđena izgradnja crkve kao i novog administrativnog centra naselja (lokalna mesna zajednica). Lokacijski je povučen od glavne ulice, te je uticaj buke zanemarljiv.
U neposrednoj blizini budućeg bloka nalazi se atraktivni tržni centar 'Aviv park' Pančevo. kao i sportsko rekreativni centar 'Mladost' sa sportskim terenima, otvorenim i zatvorenim bazenom. U blizini su prelepe gradske zelene oaze Pančeva - 'Narodna bašta' i park prirode 'Barutana', koji se prostiru na površini od oko 10 hektara. Pomenute zelene oaze obiluju dečjim igralištima i pravi su raj za šetnju, sport i rekreaciju.
Gradskim autobuskim prevozom, Smart Block je odlično povezan sa centrom grada Pančeva i ostalim delovima grada. Na svega 300 metara, nalazi se i stajalište Beovoza kojim će se planiranim završetkom dvokolosečne pruge krajem 2016. godine, Pančevo povezati sa Beogradom u sistemu metroa pa će se do Beograda stizati za 15 minuta.
Parking prostor
Planom generalne regulacije celine 2 (naselje 'Strelište') u otvorenim stambenim blokovima, a takav je upravo blok 210 kome priprada parcela 16097/2 na kojoj se gradi Smart Block, predviđeno je parkiranje na uređenim, javnim parking površinama. Dakle, parkiranje se vrši na parking mestima okolo celog bloka, a planom je predviđen dovoljan broj parking mesta kako bi zadovoljili potrebe svih stanara.
 
 
 Tekst o firmi
 
Iza vizije i stručnosti projekta Smart Block stoji porodična firma Milenković, čiji je osnivač Dragan Milenković. Još davne 1986. godine kao tek svršeni diplomirani ekonomista, Dragan se priključuje radu svog oca koji je još tada bio privatni preduzimač i bavio se gradnjom stambenih kuća. Na manjim objektima sticao je praktična znanja i iskustva građevinskog posla. Od 1990. osniva sopstveno privatno preduzeće i na taj način otvara vrata gradnje većih objekata. Preuzima veći broj građevinskih radnika iz posrnulog državnog preduzeća ‘Konstruktor’ i polako ali sigurno zauzima značajno mesto u gradnji. Prvi veći objekat na izgradnji stanova namenjenih tržištu, izvodi u Herceg Novom, površine 1480m² (današnja republika Crna Gora). Paralelno sa tim, odmah nakon uvođenja valute ‘novog dinara’ 1993. otpočinje pripreme za izgradnju prvog privatnog tržnog centra u Pančevu u tada slabo razvijenom naselju “Strelište”. Tim potezom, u to vreme, zapravo i formira tržiste nekretnina tj. uvodi konkurenciju još postojećim društvenim preduzećima. U periodu 1993.-1997. godine realizuje niz objekata namenjenih tržištu, a istovremeno izvodi radove na većem broju individualnih porodičnih kuća složenijih i zahtevnijih za gradnju. Još u to vreme, ukupan broj zaposlenih je bio 86, po strukturi od fizičkih radnika do diplomiranog građevinskog inžinjera. U tom periodu “Strelište” je dobilo 40 novih poslovnih prostora površine od 20-300 m². Nova faza u razvoju porodične firme Milenković, otpočinje 2005. godine investiranjem u 3 veće lokacije za stambeno poslovnu izgradnju namenjenoj tržištu u pomenutom naselju Strelište. U drugom konceptu organizacije preduzeće Milenković se pojavljuje kao investitor (projektno menadžerstvo) i do dan danas posluje na tom principu. U tom periodu izgrađeno je više od stotinu stanova i 15 poslovnih prostora koji su svi odmah našli svoje kupce na tada već probirljivom trzištu nekretnina. Do sada, porodica Milenković je izgradila više od 20.000 m² kako stambenog tako i poslovnog prostora. 2010. godine Draganu Milenkoviću se pridružuju dva sina kako bi se nastavila porodična tradicija izgradnje. Udruženim snagama ulaze u projekat izgradnje prvog Smart Block-a u Pančevu sigurni u sopstveni uspeh kojim će ponuditi više od stotinu stanova za prijatan boravak i život urbane porodice, modernog dizajna i visokog komfora. Naš pristup poslu i iskustvo koje posedujemo, svrstava nas u respektabilnu firmu koja ravnopravno sa ostalim investitorima, učestvuje sa velikim procentom u izgradnji stanova u Pančevu, kao i firmu na čijoj strani je tradicija duga 30 godina uz kvalitet na najvišem nivou i trajno poverenje.
 
 
 
063/300-615 | 063/666-691
office@smartblock.rs
WWW.SMARTBLOCK.RS
 
 

Top