Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88GOLD GONDOLA ZLATIBOR

GOLD GONDOLA ZLATIBOR

Gold Gondola Zlatibor je najduža panoramska Gondola na svetu , čija je dužina neverovatnih 8.889m . Osnovna delatnost Gondole je prevoz putnika , a kapacitet kabina je 600 osoba, u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta .  
Vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora. 
Brzina kojom se Gondola krece je 6m/s , a visinska razlika od početne stanice  do završne iznosi 530m. 
Početna stanica gondole biće pozicionirana kod padine Obudojevica, tik uz zlatiborsku pijacu, u samom centru turističkog mesta. Gondola će pravolinijski ići do leve obale Ribničkog jezera, na sredini trase, odakle kreće uspon na najviši vrh- Tornik.
Srce gondole nalaziće se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj projekta Zlatni grad (turizam visoke kategorije, na preko 200 ha zemljišta), dok će završna stanica gondole biti na samom vrhu Tornik , na 1496 m .
Danas je gotovo nezamisliv pravi ugođaj planinskog boravka svakog iole zahtevnijeg turiste bez panoramske gondole, kojom se plovi pod oblacima i krstari iznad najlepših i najuređenijih mesta sa ski stazama i zimskim rekreativnim i sportskim sadržajima.
Projekat Gold gondola Zlatibor, koristan je iz turstičkig aspekta, ali i na investicionom planu. Turistički projekat veka pokrenuće tercijarni sektor Zlatiborskog okruga, ali i Zapadne Srbije.
Godina projektovanja: 2015.
Investitor: JP Gold Gondola Zlatibor
 
Autor Projekta: POMAGALSKI S.A. Voreppe France
 
Projekat: GD10 GONDOLA ZLATIBOR 
 
 
JP “GOLD GONDOLA ZLATIBOR”
Aleksandra Karađorđevića 34, Čajetina
office@goldgondola.rs 
www.goldgondola.rs
+381 31 831 002
 
O kompaniji
 
Javno preduzeće ,,GOLD GONDOLA ZLATIBOR’’ ČAJETINA osnovano je 06.januara 2016.godine. od strane Skupštine opštine Čajetina.
 
Preduzeće je osnovano u cilju obavljanja delatnosti od opšteg interesa, a odnosi se na prevoz putnika u kopnenom saobraćaju ( prevoz uspinjačama, žičarama i ski liftovima). Osim navedene delatnosti, preduzeće baviće se i trgovinom u smislu suvenira, brze hrane i sportske opreme, smeštajem, ugostiteljskim uslugama, uslugama reklame i medijskog predstavljanja projekta, turističkim aranžmanima, sportsko-rekreativnim obrazovanjem i zabavnim sadržajima.
 
Trenutno aktivnosti JP ,,GOLD GONDOLA ZLATIBOR’’ ČAJETINA odnose se na organizaciju prijema opreme za izgradnju gondole, aktivnosti na rešavanju imovinsko-pravnih odnosa i aktivnosti na pripremi terena sa izvođačima, za početak izvođenja radova. 
 
 
 

Top