Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88 MUZIČKO-BALETSKA ŠKOLA - ISIDOR BAJIĆ

 MUZIČKO-BALETSKA ŠKOLA - ISIDOR BAJIĆ

Novi Sad će uskoro moći da se podiči najsavremenijom muzičkom i baletskom školom u jugoistočnoj Evropi, bruto površine oko 15.000m2 koja će biti izgrađena sa svim sadržajima, potrebnim za izvođenje tako specifične nastave. Projektom je takođe predviđena izgradnja Koncertne dvorane u novoj zgradi muzičke škole "Isidor Bajić", sa više od 400 sedišta za publiku. 
Za izradu projekta, zaslužna je kompanija "Mašinoprojekt Kopring", koja je projekat završila početkom jula 2015. Izabrani izvođač radova za I fazu je građevinska firma "M Enterijer Gradnja doo" u konzorcijumu sa firmama “Intec” i “Hidrozavod” doo.
Objekat se gradi na Limanu 3 u Novom Sadu, bloku koji formiraju ulice Bulevar cara Lazara, ulica Narodnog fronta, ulice Balzakova i Šekspirova sa glavnim pristupom objekta iz Bulevara cara Lazara i funkcionalno podeljen na tri međusobno povezane celine, koje zapravo čine jedinstven objekat - muzičku i baletsku školu, i koncertnu dvoranu. Prvu celinu čini muzička škola spratnosti Su+P+3, drugu celinu čini baletska škola spratnosti Su+P+2 a treću celinu čini koncertna dvorana spratnosti P+3. Ovakva organizacija omogućava zaseban pristup svakoj celini u okviru objekta i omogućava bolјu prostornu organizaciju unutar njega. Sve tri celine su povezane centralnim holom.
Arhitektonska koncepcija na najbolji mogući način spaja funkciju objekta i tehnološke zahteve.
Nova koncertna dvorana planirana je u skladu sa najsavremenijim principima akustike, gde površina, zapremina, oblik, geometrija i materijali obezbeđuju vrhunski kvalitet zvuka.
Najveći deo objekta zauzima Muzička škola, čiji je planirani kapacitet 1.500 učenika u obe smene. Baletska škola moći će da primi 600 učenika. Koncertna dvorana, sa kapacitetom više od 400 gledaoca predstavlja posebnu celinu, a pored osnovnih prostora scene i gledališta, predviđene su i sve potrebne prateće i pomoćne prostorije.
Mislilo se na svaki detalj, pa će tako fasada biti izrađena od savremenih materijala sa karakteristikama energetski efikasnog objekta. U enterijeru kao finalna obloga podova koristi se granitna keramika na ulaznim platoima, u glavnom holu i na nivou prizemlјa, dok je gumena obloga predviđena u učionicama, hodnicima i administrativnim prostorijama a brodski pod predviđen je na podu scene koncertne dvorane.
Nakon završetka radova, objekat muzičko baletske škole će postati najsavremeniji objekat te vrste u -Jugoistočnoj Evropi a Grad Novi Sad dobiće svoju prvu koncertnu dvoranu koja zadovolјava najsavremenije standarde u pogledu akustike gde površina, zapremina, oblik i dimenzije koncertne dvrorane kao i materijali obezbeđuju vrhunski kvalitet zvuka.
 
M Enterijer Gradnja -  Gradimo Vašu budućnost
 
M Enterijer Gradnja doo je građevinsko preduzeće čija je osnovna delatnost izgradnja stambenih i poslovnih zgrada. Zahvaljujući profesionalnom radu ali i posvećenom angažovanju zaposlenih, stekli su brojne reference izvođenjem novih ali i sanacijom i rekonstrukcijom postojećih objekata širom zemlje. 
Pored angažovanja u visokogradnji i niskogradnji, firma se profilisala kao pouzdan partner u izvođenju infrastrukturnih, energetskih objekata, uređenju i opremanju enterijera, vršenju tehničkog nadzora na objektima u izvođenju, pružanju konsalting usluga i upravljanju dokumentacijom.
Sa željom  da korisnicima pruže vrhunske usluge u oblasti građevinarstva, koje prevazilaze njihova očekivanja na svakom nivou, M Enterijer Gradnja, život ljudi u Srbiji čini bogatijim kroz realizaciju najvećih građevinskih poduhvata.  U 2016. godini izgradili su blizu 120.000m2 stambenih i poslovnih objekata. Pouzdan partner koji garantuje kontinuitet isporuke usluga bez prekida, zahvaljujući stručnim kadrovima koje ima ali i opremi koju poseduje, Medju sertifikatima koje poseduje su: dokumentovan i implementiran sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001, sistem menadžmenta zaštite životne sredine ISO 14001, sistem menadžmenta zaštite zdravlja i bezbednosti na radu OHSAS 18001 i sistem menadžmenta energijom ISO 50001, ISO 27001 standard za menadžment sistema zaštite informacija. Kao i svaka uspešna kompanija, svojim klijentima pruža vrhunsku uslugu uz odgovarajući kvalitet gradnje, ali i  poštuje  svetske trendove kada se radi o „zelenoj gradnji“. M Enterijer Gradnja doo saradjuje sa mnogim drugim firmama, zaslužnim za rast,deli  resurse, ekspertizu i saznanja o novim tehnologijama. Jedan od   svakako najvažnijih i najznačajnijih partnera, je kompanija Doka. Zahvaljujući toj kompaniji, prvi su u Srbiji uveli Doka-Dek sistem postavljanja oplate, na gradilištu Paunov Breg i Višnjička Banja.  Pored toga što su prvi sa primenom Doka-Dek sistema postavljanja oplate na gradilištima, u izgradnji već uveliko koriste Simprolit sistem, tačnije simprolit blokove i simprolit fasadne ploče, što je još jedan od dokaza da prate poslednje trendove u građevinarstvu. Medju novim rešenjima, posebno mesto pripada  Cobiax sistemu, koji omogućava konstruisanje daleko fleksibilnijih, ekonomičnijih i postojanijih zgrada. U pitanju je lak i ekološki održiv sistem. Njihov patent je zamenio masivan beton unutar prednapregnutih betonskih ploča i učinio ih je neuporedivo lakšim. U poređenju sa klasičnim sistemom građenja, ovaj luksuzni sistem omogućava sledeće:Konstrukcija je daleko lakša, a ni na koji način ne gubi na nosivosti;Omogućava projektantu da premosti veće raspone bez upotrebe stubova;  Arhitektama daje veću slobodu planiranja i organizvanja prostora; Pruža bolje planiranje utroška materijala prilikom gradnje, što rezultira manjim otpadom. Cobiax system je primenjen na gradilištu Internacionalnih Brigada 65, kod izgradnje luksuznog stambenog objekta.
 
Zavidno iskustvo stečeno u Srbiji, 10 godina postojanja i brojni referentni poslovi, omogućili su da  M Enterijer Gradnja konkuriše na zahtevnom evropskom tržištu i klijentima u Nemačkoj ponudi vrhunski kvalitet usluga. 
 
 
 
 M Enterijer Gradnja doo
web site www.m-enterijer.com
Adresa: Bakićeva 4A
11010 Beograd-Voždovac
Telefon: +381 11 2851-370
E mail adresa: office.menterijer@gmail.com
 

Top