Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88STAMBENI OBJEKAT - GRADMIL

STAMBENI OBJEKAT - GRADMIL

Stambeno-poslovni objekat u Ulici Vojvode Putnika 11-13 u Kragujevcu sadrži 32 stambene jedinice i 2 lokala, ukupne bruto površine oko 3000 m2. Nalazi se u samom centru Kragujevca, u blizini škola, fakulteta, kliničkog centra, studentske menze i Velikog parka, tako da je veoma privlačan za stanovanje porodica i za stanovanje studenata. Takvi uslovi lokacije su proizveli raznovrsnu strukturu stanova koja gradi arhitektonski sklop zajedničke vertikalne komunikacije sa dvostranim prirodnim osvetljenjem i unakrsnim provetravanjem. Objekat ima komforan ulaz, sa uređenim pristupom uz puno zelenila i prijatnim osvetljenjem. Dekorativne fasadne opeke, listele, trajno su rešenje za dobar izgled objekta i bolje karakteristike fasade. Poštanski sandučići, elektro ormari i sva ostala infrastruktura objekta je integrisana u dizajn hodnika i komunikacija. Zajednički prostor u zgradi je mesto po čemu se razlikuju standardi izgradnje stambenih objekata, a naš projektantski tim se trudi da ponudi najbolju organizaciju stanova na tržištu, koji su fleksibilni i prilagodljivi potrebama stanara.
 
O firmi Gradmil d.o.o.
Gradmil d.o.o. je porodična firma koja postoji 25 godina, a od 1999. godine bavi se izvođenjem građevinskih radova. Od 2013. godine, firma proširuje svoju delatnost na projektovanje, izgradnju i prodaju stanova u Kragujevcu. O kvalitetu izgradnje svedoče naši brojni zadovoljni klijenti, saradnici i kupci stanova. Naša dugogodišnja prisutnost u građevinskoj industriji svedoči o poštenom modelu poslovanja gde imamo za cilj da svi u lancu od početka građenja do krajnjeg korisnika budu zadovoljni.
 
O arhitektonskom studiju URED
Arhitektonski studio URED osnovan je 2013. godine u Beogradu od strane tima arhitekata mlađe generacije. Delatnost URED studija podrazumeva projektovanje i pripremu kompletne tehničke dokumentacije za projekte različitih tipologija, rekonstrukcije objekata, projekte enterijera i dizajn nameštaja. Dobitnici su više priznanja za realizovane projekte – Priznanje u kategoriji Arhitektura na 38. Salonu arhitekture (Primus centar Kragujevac, u Beogradu, 2016), Priznanje inženjerske komore Srbije (Primus centar Kragujevac, u Kragujevcu, 2015), uži izbor od pet finalista za zgradu godine u kategoriji Rekonstrukcija prema izboru sajta Archdaily (Impact Hub Belgrade, Archdaily, 2016). Pored zajedničkog rada u praksi, članovi studija URED se bave akademskim istraživačkim radom i nastavom na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. 
 
Investitor: Gradmil d.o.o.
Adresa: Sime Lozanića 8, Kragujevac
Kontakt telefon: +381 64 642 44 77
Email: milanovic.miroljub@gmail.com
Veb sajt: www.gradmil.com
 
Partner: Granit d.o.o.
Adresa: Mlavska bb, Kragujevac
Kontakt telefon: +381 65 37 03 500
 
Arhitekti, autorski tim: URED studio i re:a.c.t
 
URED studio
Adresa: Ustanička 228/1, Beograd
Kontakt telefon: +381 64 64 244 79
Email: uredstudio@gmail.com
Veb sajt: www.uredstudio.com
 
re:a.c.t
Adresa: Ljubica Ivošević Dimitrov 2/3, Beograd
Kontakt telefon: +381 64 942 99 72
Email: react@re-a-c-t.org
Veb sajt: www.re-a-c-t.org
 

Top