Gstudio

ENTERIJER MAGAZIN broj 88BELGRADE WATERFRONT

BELGRADE WATERFRONT

Prostirući se na površini od milion kvadratnih metara i sa ukupnom građevinskom površinom od 1,8 miliona kvadratnih metara, Belgrade Waterfront je nova, spektakularna gradska celina koju duž reke Save u Beogradu gradi Eagle Hills, privatna investiciona kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Belgrade Waterfront će sadržati stambeni i kancelarijski prostor svetske klase, najveći tržni centar u regionu, vrhunske hotele, mesta od kulturnog značaja, obrazovne institucije, moderne zdravstvene ustanove i brojna mesta za provođenje slobodnog vremena.
Belgrade Waterfront biće dom za više od 14.000 ljudi, 12.000 će ovde dolaziti na posao, a zahvaljujući ovom projektu biće otvoreno 20.000 novih radnih mesta, što će podstaći društveni i ekonomski razvoj grada. Radovi na Belgrade Waterfrontu počeli su 27. septembra 2015. godine ceremonijom postavljanja kamena temeljca za BW Residences, prvu stambenu zgradu u okviru projekta.
Okosnicu Belgrade Waterfronta činiće The St. Regis Belgrade and The Residences at The St. Regis Belgrade, smešten u Kuli Beograd, upečatljivoj višespratnici koja predstavlja svetionik celokupne brižljivo osmišljene zajednice. Sava Promenada, 1,8 km dugačko šetalište, daje novu dimenziju životu na obali reke, dok centralni park, nekoliko hotela svetske klase i glavni bulevar, oivičen kafeima, restoranima i prodavnicama doprinose šarmu cele oblasti, definišući Belgrade Waterfront kao nezaobilaznu turističku destinaciju. Osmišljen u skladu sa najvišim standardima održivosti, Belgrade Waterfront se oslanja na arhitektonsko i kulturno nasleđe regiona.
Stambeni deo Belgrade Waterfronta obuhvata više od 6.000 jedinica. One uključuju manje stanove, pogodne za mlade profesionalce, kao i srednje i veće stanove za gradske porodice.
Ambiciozni projekat se gradi uz podršku Vlade Republike Srbije i biće realizovan u četiri faze. Prva faza obuhvata BW Residences, The St. Regis Belgrade, BW Galeriju i BW Vista.
Autor projekta master plana: Callison RTKL
BW Residences
Projektanti: Woods Bagot, Mašinoprojekt Kopring
The St. Regis Belgrade:
Projektanti: Aecom, SOM, HOK, Energoprojekt Urbanizam i Arhitektura
BW Vista:
Projektant: DWP, Atelje AL, BDSP
 EAGLE HILLS
O kompaniji
 
 
Eagle Hills je privatna kompanija za ulaganja i razvoj nekretnina sa sedištem u Abu Dabiju, koja razvija nove gradske oblasti i destinacije koje će unaprediti lokalnu ekonomiju, otvoriti nova radna mesta i privući lokalne i međunarodne investicije, u isto vreme pozitivno utičući na biznis i turizam.
Fokusirajući se na mega projekte, Eagle Hills kreira i implementira gradske četvrti sa mešovitom namenom, koje uključuju stambene i komercijalne delove, tržne centre, maloprodaju, ugostiteljstvo, obrazovanje i zdravstvo. Nova gradska čvorišta oslanjaju se na najnoviju tehnologiju kako bi se razvile pametne i održive zajednice koje daju dodatnu vrednost lokalnim ekonomijama.
Osnovana 2014. godine, kompanija Eagle Hills trenutno razvija projekte velikih razmera u Srbiji, Nigeriji, Bahreinu, Maroku, Jordanu i, od nedavno, u UAE.
Projekti kompanije Eagle Hills doprinose ekonomskoj diversifikaciji i oživljavanju privrednih grana kao što su turizam, nekretnine, maloprodaja i ugostiteljstvo, što rezultira otvaranjem hiljada novih radnih mesta i direktno doprinosi povećanju BDP-a u državama u kojima kompanija posluje.
 

Top