Gstudio

Novi brojREKONSTRUKCIJE RESTIRAN - LIPOVICA

REKONSTRUKCIJE RESTIRAN - LIPOVICA

Autor: Jelena Medaković  
 
Nakon rekonstrukcije nekadašnjeg konjičkog kluba, Beogradjani će , u jednoj od najlepših šuma u Beogradu, u Lipovici, dobiti još jedan ekskluzivan restoran  sofisticiranog dizajna, realizovan po projektu Jelene Medaković.
Lepota  rekonstruisane zgrade, ogleda se u izuzetnoj jednostavnosti forme realizovane u stilu tradicionalne arhitekture, sa zakošenim krovom I apliciranim kamenom na zidovima fasade objekta. Pored gradjevinskih radova na proširenju I povećanju gabarita predhodno postojećeg zdanja, projekat rekonstrukcije je obuhvatio I neposredno okruženje, te je restoranska zgrada sada okružena prostranim terasama, parkom za bezbrižno igranje najmladjih, I pristupnim putem sa velikim brojem obezbedjenih parking mesta. Našavši inspiraciju pre svega u prirodnom okruženju šume, Jelena Medaković  se pri odabiru enterijerskog koncepta opredelila za prirodne materijale i nenametljivu eleganciju, vodeći računa pre svega o činjenici da je najlepši segment čitave priče sama lokacija restorana. Upravo iz tog razloga data je prednost širokim zastakljenim prozorima, koji eksterijer uvlače u unutrašnjost restorana, čime je stvoren utisak intimnog domaćeg ambijenta, uprkos svoj prostranosti I veličini restoranske sale. Restoran je prostorno podeljen u tri osnovne ambijentalne celine I kuhinjom kao glavnim dodatnim delom prostora. U prizemlju su smešteni, ulazni hol,glavna restoranska sala I manja, intimna loža sa kaminom i banket sala, prigodna za organizovanje većih proslava.Prostor restoranskih sala u letnjim mesecima upotpunjuje velika terasa, koja vizuelno, zbog velikih staklenih površina, predstavlja produžetak unutrašnjeg prostora. Kolorit restorana je u smirenim nijansama večno elegantne drap-braon kombinacije, koja se nadovezuje na prirodnu toplinu drveta apliciranog kako u obliku mobilijara, tako I u vidu panelnih plafonskih I zidnih rešenja. Neutralna boja keramike u tonovima boje peska, predstavlja idealan paspartu za jedno promišljeno smireno I klasično rešenje enterijera koje pleni svojom svedenošću I evokativno asocijativnim slikama nekih mnogo mirnijih pejzaža I stilova življenja, u odnosu na užurbani beogradski .
 
 
 

Top