Gstudio

NewsUspešno poslovanje Građevinske direkcije Srbije

Uspešno poslovanje Građevinske direkcije Srbije

Građevinska direkcija Srbije je od svog osnivanja do danas izgradila oko 10 000 stanova na 150 lokacija,   što je više od milion kvadratnih metara stambeno poslovnog prostora u ukupnoj vrednosti od oko milijardu evra. Vršila je stručni nadzor nad rekonstrukcijom, adaptacijom i sanacijom više od 150 sudskih jedinica za potrebe Ministarstva pravde Republike Srbije, kao i više od 160 domova zdravlja obuhvaćenih Nacionalnim investicionim planom na teritoriji Srbije. 
Stručni timovi Građevinske direkcije Srbije upravljali su rekonstrukcijom i izgradnjom graničnih prelaza Horgoš, Batrovci i Preševo, važnih puktova Koridora 10 ka jugoistoku Evrope.  Direkcija ove godine završava drugu fazu proširenja GP Batrovci, koja obuhvata izgradnju novog putničkog i teretnog terminala na izlazu iz zemlje ka Republici Hrvatskoj.
U svom dosadašnjem radu Građevinska direkcija Srbije je realizovala niz razvojnih i komercijalnih, građevinskih i investicionih projekata na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Takođe je realizovala program obnove čitave zemlje, koji je uključio obnovu porušenih stambeno-poslovnih objekata, rekonstrukciju mostova putne i železničke infrastrukture a vršili su i stručni nadzor nad izgradnjom stambenih objekata na područjima zahvaćenim elementarnim nepogodama.
Nakon dva najveća projekta stanogradnje u poslednje tri decenije u Srbiji, naselja Stepa Stepanović na Voždovcu i Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu, ova godina značajna je zbog izgradnje naselja  Zemunske kapije, kao i zbog nastavka izgradnje novih zgrada u naselju  Sunčana strana u Novom Sadu.
Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 011 3209 800, kao i na zvaničnom sajtu www.gds.rs. 
 

Top