Gstudio

House & ApartmentsHOUSE & APARTMENTS

HOUSE & APARTMENTS

Časopis ENTERIJER je jedan od vodećih autentičnih domaćih magazina iz oblasti arhitekture i kulture življenja. Početkom oktobra proslavio je veliki jubilej - 10 godina postojanja. Želeći da doprinese kulturološkom nivou beogradskog Sajma nameštaja, jedne od najznačajnijih manifestacija iz oblasti opremanja enterijera, časopis Enterijer je 2009 godine organizovao manifestaciju "Dani Enterijera" u okviru koje se svakodnevno održavao raznovrstan program.

Za organizovanu manifestaciju časopisu Enterijer je dodeljeno Specijalno priznanje žirija Sajma nameštaja 2009 godine. Nastavljajući sa tradicijom organizujemo i DANE ENTERIJERA 3 u okviru kojih predstavljamo specijalan tematski broj HOUSE&APARTMENTS, posvećen prikazivanju najuspešnijih ostvarenja stambenih i rezidencijalnih enterijera. Ovo specijalno izdanje  daje odgovor na pitanje koje su odlike novog komfora u našem bučnom vremenu u kome granice između javnog i privatnog postaju sve nevidljivije? Da li potraga za sopstvenim mikrokosmosom znači reanimiranje unutrašnjeg života prostora, kreiranje sveta u kome će predmeti imati pre svega estetsku i poetsku vrednost? Ili je pak reč o iskonskoj potrebi čoveka da nađe sigurno sklonište i unutrašnji mir? Deset odabranih projekata predstavljenih u izdanju HOUSE&APARTMENTS prikazuju novija ostvarenja stambenih enterijera koja su dizajnirana u skladu sa željama klijenata za stvaranjem savremenog doma.

Izbor osnovnih enterijerskih koncepata predstavlja stoga istovremeni odgovor arhitekata ne samo na specifične potrebe vlasnika, već je u skladu sa razumevanjem identiteta i pogleda na svet budućih korisnika. Istovremeno, svaki od prikazanih enterijera ima samosvojnu rutu obeleženu autonomnim epizodama čiji je glavni moto  "živeti sopstveni život u prijatnoj, zajednici".

Top