Gstudio

Enterijer magazin broj 82SANI OPTIK

SANI OPTIK

S idejom da Beogradu predstavi novI identitet kompanije SANI OPTIK, koja ima veliku tradiciju, arhitekta Predrag Milutinović je kreirao dobro osmišljen koncept i originalnan pristup prostoru koji adekvatno prenosi novu brendovsku auru.

Pod sloganom „Zdravlje sa stilom“ kompanija SANI OPTIK posluje u 34 grada Srbije kroz mrežu od 45 optika sa centrima za korekciju vida i sluha, od kojih se čak 12 nalazi na teritoriji grada Beograda. Asortiman koji se plasira na srpsko tržište pažljivo je odabran uz poštovanje estetskih i standarda kvaliteta, a obuhvata: dioptrijske i naočare za sunce italijanskih proizvođača, dioptrijska i kontaktna sočiva, sredstva za održavanje kontaktnih sočiva i slušne aparate švajcarskog proizvođaca Phonak. Gradeći svoje poslovanje na temeljima višedecenijske tradicije, Sani Optik svakodnevno spaja umetnost izrade naočara prema individualnim parametrima i potrebama korisnika sa staranjem o stilu kao neponovljivom izrazu ličnosti. Elegantni, klasični, savremeni i originalni modeli dioptrijskih i naočara za sunce, spoj su luksuza i ekstravagancije. Vodeći se stilom kao izazom sopstvenih opredeljenja i u domenu ambijenta, maloprodajni objekat na adresi Terazije broj 40 kreiran je sa namerom da pruži neponovljiv doživljaj kupovine. Na preko 300 kvadratnih metara kupcima je omogućeno nesmetano i komforno upoznavanje sa vrhunskim brendovima dioptrijskih i naočara za sunce, kvalitetna usluga i preporuka. Individualan pristup svakom klijentu podrazumeva brigu o zdravlju očiju, kao i pronalaženje odgovarajućeg okvira kao sastavnog dela stila i pojave svakog pojedinca. 

Enterijer dijagnostičnog i prodajnog centra Sani Optik je svakako primer projekta na kojem su ispoštovani svi elementi, izuzetno vodeći racuna o korisničkom aspektu. Važnost ovog enterijera za kompaniju Sani Optik je kreiranje potpuno novog identiteta kompanijekoja ima veliku tradiciju.

Zahtev investitora je bio formiranje novog identiteta sa punim poštovanjem nasleđa, sa željom da se kroz enterijer i sadržaje. U takvim slučajevima izuzetno je važna pozitivna interakcija na relaciji investitor-projektant, poverenje, što se rezulatom koji je postignut svakako potvrđuje. Izdužena osnova i izlog sa kraće strane nisu pružali veliki manevar u kreiranju prostora. Sledeći unapred postavljeni projektni zadatak sastriktnim sadržajima, i u nekim elementima krutim pravilima standarda, nije se ostavljalo puno prostora za slobodniji pristup dizajnu. Duge neprekidne linije polica na prosvetljenom zidnom platnu, puna plafonska ploha zasečena poput avionskog krila na ulaznoj strani, posebnodizajniran ulazni portal, pozadinsko zatamljeno zidno platno sa znakovnim simbolima, formiraju prepoznatljiv i prijatan prostor sa prirodnim materijalima i bez nepotrebnih poteza. 

Arhitektonsko rešenje je poštovalo nametnuta ograničenja prostora tako da su ona vešto iskorišćena u prilog dizajna, pa svakako možemo zaključiti da je postignut izuzetan kvalitet u svim aspektima.može citati da proizvodi na liniji nisu samo finalni tehnički produkt već da iza svakog od njih stoji osobeni izraz individualnog rada.

Top